Wat is een Bio-Peel?

Een Bio Peel is een kruidenpeeling, waarbij een mix van kruiden, zeewier en algen op de huid aangebracht worden. Deze kruiden en maritieme extracten zetten de huid aan tot regeneratie, waardoor de huid zichzelf van binnenuit gaat herstellen, met een zichtbaar resultaat.

Door middel van een massage worden de heilzame stoffen uit de kruidenmix optimaal door de huid opgenomen. Direct na de behandeling is de huid diep gereinigd en voelt de huid zeer glad en zacht aan. De gladde huid die je ervaart na de behandeling komt door het wegnemen van de bovenste laag dode huidcellen, die droog en ruw aanvoelt.

Verschillende peelings

Wat een Bio Peel zo uniek maakt, is het gebruik van een 100% natuurlijke mix van verschillende extracten. De mix is een poeder, die vlak voor gebruik ‘geactiveerd’ wordt met de Bio Peel gel. Door de poeder samen te voegen met de Gel, veranderd de cellulaire structuur van de kruiden, plantaardige- en maritieme extracten, waardoor deze erg goed opgenomen kunnen worden door de huid.

De Herbal Peel

Deze groene kruidenpeeling bevat een natuurlijke mix van kruiden, zeewier en algen. De spirulina alg op zich bevat al 11 vitaminen, 10 mineralen en 18 aminozuren. Deze voedingsstoffen zijn makkelijk opneembaar door de huid, waardoor de Herbal Peel een intensieve voeding boost geeft aan de huid. Daarnaast heeft de Herbal Peel een sterk ontgiftende werking.

De Herbal Peel wordt voornamelijk ingezet bij indicaties zoals rimpelvorming, verslapping en verstopte poriën.

 

De Pumpkin Peel

De Pumpkin Peel bevat een verhelderende en verwekende mix van pompoen fruit extract, limoengras en bromelaïne. Deze peeling heeft een sterk enzymatische werking en zit boordevol mineralen, vitamine A en C en een vitamine B complex.

De Pumpkin Peel is ideaal voor de behandeling van hyperpigmentatie, een verhoornde huid of een dikke/stugge huid met weinig doorbloeding.

 

De Amino Acid Peel

Een mix van plant- en fruit extracten die gezamenlijk alle 20 aminozuren bevatten, waarvan 9 essentiële aminozuren die het lichaam niet zelf aan kan maken. Aminozuren zijn de bouwstenen van het leven en daarom essentieel voor een gezonde huid welke zichzelf kan herstellen en regenereren.

De Amino Acid Peel is ideaal voor de gevoelige huid, bij een huid met puistjes, schilfering en roodheden.

Huidverbetering van binnen uit.

De Bio Peel richt zich met name op de basaalcellenlaag. Hier liggen de stamcellen van de huid. Deze stamcellen delen zich in huidcellen. Wanneer de productie van nieuwe huidcellen afneemt wordt de huid dun en kwetsbaar. Wanneer de basaalcellenlaag (en dus de stamcellen) in een slechte conditie is, zijn de huidcellen die ontstaan ook niet van goed kwaliteit. De huid kan er rood, dof of vaal uitzien, en soms zien we ook een onrustig huidoppervlak ontstaan.

Door de intensieve voeding van de basaalcellenlaag tijdens de Bio Peel worden ook de stamcellen voorzien van de benodigde voedingsstoffen. Dit resulteert in meer gezondere huidcellen, en dus ook in huidverbetering van binnenuit.

 

Wat gebeurt er na een Bio Peel

Tijdens de behandeling wordt de huid gestimuleerd en geactiveerd. Het huidgevoel kan als prikkelend, tintelend of branderig ervaren worden.

Na het verwijderen van de peeling is het absorptievermogen van de huid verhoogd. Dit wil zeggen, dat alle producten na de peeling beter opgenomen worden. Het betekent ook dat deze producten (zoals een masker) intensiever werken en ook intensiever voelen. De huid is namelijk gevoeliger na de Bio Peel. Dit kan geen kwaad, het is een teken dat de huid aan het werk gezet wordt. Het metabolisme van de huid krijgt een boost. De doorbloeding wordt geactiveerd, de aanvoer en opname en opname van zuurstof en voedingstoffen wordt verbeterd. Eventuele roodheid na de behandeling trekt snel vanzelf weg.

Ongeveer 3-5 dagen na de behandeling kan de huid lichtelijk gaan schilferen. De mate van schilfering is per persoon verschillend en afhankelijk van het huidtype. De huid voelt in deze periode vaak ook wat droger aan. Een volle créme houdt de huid soepel en zorgt ervoor dat schilfertjes minder zichtbaar zijn.

 

Eenmalige behandeling of kuurverband

Een eenmalige behandeling met de Bio Peel is zeker mogelijk. Het is een behandeling om effectief dode huidcellen te verwijderen en tegelijkertijd de huid een boost te geven door de hoge concentratie voedingsstoffen. De huid voelt glad en zacht aan met een egale teint.

Om (onderstaande) huidproblemen te verbeteren, is het noodzakelijk om meerdere behandelingen in een kuurverband toe te passen.

  • de huid die met acne te maken heeft gehad (littekens)
  • rimpelvorming
  • grove poriën
  • verslapping van de huid
  • hyperpigmentatie, zonneschade en melasma.